Az Apple, a technológiai zseniként ismert cég, most a pénzügyi szférában is tarol. Az új megtakarítási számlával hatalmas összegeket vonzottak be rövid idő alatt.

A tech óriás, az Apple pénzügyi vonalon is hatalmas lépéseket tett az elmúlt hónapokban. Még csak néhány hónapja, hogy bemutatták az új Apple Savings megtakarítási számlát, és máris 10 milliárd dollárnyi betét rohamozta meg a szolgáltatást. Ki gondolta volna, hogy az amerikai óriás nem csak a technológiában, de a pénzügyekben is ilyen nagyot üt?

Áprilisban robbantották be a piacra ezt a szuperszolgáltatást, és úgy néz ki, hogy az emberek odavannak érte. Már az első napon 400 millió dollárt csengettek be a lelkes felhasználók, és néhány nappal később az összeg közel egymilliárdra rúgott.

De miért is olyan menő ez a számla? Az iPhone-okat gyártó cég nem csak egy magas, 4,15 százalékos kamattal csábítja az amerikaiakat, hanem egy zseniális megoldással is. Sokan nem tudják, hogyan spóroljanak, de az Apple ezt a problémát is lenyomta. Az Apple Card hitelkártyások mostantól automatikusan pénzvisszatérítést kaphatnak a megtakarítási számlájukra. Végre a pénzük nem csak „eltűnik”, hanem egy szuper számlán növekszik.

Ezzel még nincs vége a sztorinak. A háttérben a céget a híres Goldman Sachs segíti, ami viszont mostanában leépítette lakossági részlegét. A nagy kérdés tehát: ki lesz az Apple új szuperpartnere a pénzügyekben? Egy biztos, ha az Apple hív, sokan ugranak majd. De vajon kinek lesz bátorsága megpróbálkozni együttműködni ezzel a technológiai titánnal? És kik azok, akik inkább a háttérben maradnak? Az idő majd megmutatja.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?