Új szál bukkant fel a Wirecard szökésben lévő igazgatójának ügyében. Jan Marsalek jegyesének lakbérét egy dubaji bankszámláról fizették ki. Ez a 80 ezer eurós utalás Dubajhoz kötheti Marsaleket.

(Fotó: WebSummit)

A 41 éves osztrák származású bankár 2020. júniusa óta rejtőzködik. Pár nappal azelőtt tűnt el, hogy a Wirecard összeomlott. A cég szétesése azzal a beismeréssel kezdődött, hogy 1,9 milliárd eurónyi készpénznek nincs nyoma, ami szerepelt a cég könyveiben. Az ügyhöz közvetlenül kötődő Marsalek azóta is előkelő helyen szerepel az Interpol toplistáján, mert a müncheni ügyészség többmilliárdos csalással vádolja.

A 2018-ban még a legértékesebb német fintechnek számító cég bedőlése nagy hullámokat keltett. Egyrészt megrendítette a bizalmat a német pénzügyi szabályozó szervekben, amelyek annak ellenére sem vizsgálták meg a Wirecardot, hogy a Financial Times hónapok óta cikkezett arról, hogy szivárogtatók szerint nincsenek rendben a cég pénzügyei.

Marsalek annyira egyik napról a másikra menekült el, hogy barátnőjét sem tudta magával vinni, akivel hosszú ideje voltak együtt. A nő egy havi 6600 eurós luxusingatlant bérel Münchenben. A rendőrség többször kihallgatta, de élettársként nem kellett Marsalekre vallania, ezért a rendőrség nem jutott előrébb vele. Az viszont, hogy egy Dubajból érkező utalással az egész éves lakbért kifizették segíthet megtalálni Marseleket. Különösen, hogy az arab számláról érkező utaláshoz tartozó megjegyzés az volt, hogy „Jan nevében” – írja a Financial Times.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?