A Revolut, a fintech gigász megcélozza a francia piacon a személyi kölcsönöket, mely az új Revolut Loans funkció keretein belül nyújt majd egyszerű és gyors hitelezést az ügyfeleknek.

A Revolut nemzetközi pénzügyi óriás a következő két éves terveként jelentette be a személyi kölcsönök piacra dobását a francia piacon. Ez a fintech gigász az elmúlt években számtalan újítással jelent meg, kezdve a kriptovalutáktól a befektetési lehetőségeken át a csoportos számlákon keresztül.

A most következő nagy dobásuk a személyi kölcsönök szolgáltatásának elindítása Franciaországban, amely a Revolut Loans funkció révén egy friss újítást hoz a francia felhasználók számára. Ezzel ugyanis már számos európai piacon, így Írországban, Litvániában és Romániában is jelen van a cég ezen szolgáltatása.

A hitelek benyújtása egyszerű és gyors, papírmunka nélkül, az úgynevezett nyílt banki rendszernek köszönhetően. A rendszer majdnem azonnali visszajelzést ad a felhasználóknak a hitelkérelmük állapotáról. A kölcsönösszegek 1000 és 50000 euró között változhatnak, a futamidő pedig 3 hónaptól akár 84 hónapig is terjedhet, a kamatláb pedig 3,90 százaléktól 21,12 százalékig változhat.

Antoine Le Nel, a Revolut alelnöke, aki a cég növekedéséért felel, egy párizsi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a fogyasztói hitelek májustól már elérhetőek lesznek a franciák számára. Kijelentette, hogy a Revolut törekvése, hogy első számú bankká váljon az ügyfelek számára. Bár a jelzáloghitelek jelenleg még nem szerepelnek a szolgáltatások között, de ez is a terveik között szerepel.

A cég ambiciózus terjeszkedési tervének részeként 2025-ig 100 millió felhasználót szeretnének elérni. Ez jelentős cél, még annak fényében is, hogy a Revolut globális ügyfélbázisa már meghaladta a 30 milliót. Emellett az Indiában, Mexikóban és Új-Zélandon történő terjeszkedés is a terveik között szerepel. Itt már jelentős létszámú csapatot is felépítettek és további létszám-bővítést is terveznek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?