A MoonPay, amely a Web3 platformok között kiemelt szerepet játszik, új befektetési divíziót indít útjára. Ezzel a lépéssel az óriáscég tovább bővíti már így is jelentős növekedési stratégiáját.

A MoonPay Ventures névre keresztelt új üzletág a Web3, a digitális játékok és a fintech szektorokban tevékenykedő, innovatív vállalkozásokat fogja támogatni. Az új kockázati befektetési részleg elsősorban korai stádiumú vállalkozásokra fog koncentrálni, különös tekintettel a magvető és Series A finanszírozási körökben tevékenykedőkre. A tervek szerint befektetéseik mértéke 100 000 és 1 millió dollár között mozog, de az összérték tekintetében nincsenek felső határok

A MoonPay maga is a Web3 technológia egyik vezető szereplője a kriptovaluta iparban. Történelme során 647,7 millió dollár friss tőkét vont be, legutóbbi piaci értékelése pedig 3,4 milliárd dolláron áll. A vállalat több mint 5 millió ügyfelet szolgál ki, és körülbelül 500 partnercéggel áll kapcsolatban.

Mielőtt a MoonPay Ventures hivatalosan is megalakult volna, a cég már aktív szerepet játszott befektetőként. A vállalat eddig több mint 25 különböző cégben vásárolt részesedést. Befektetési stratégiájának kulcseleme, hogy a portfóliójukba bevett cégek kiegészíthetik és erősíthetik a Web3-al kapcsolatos kompetenciáikat.

A MoonPay nem csupán pénzügyi támogatást nyújt a befektetett vállalatainak, hanem aktív szerepet vállal a növekedésük elősegítésében is. Saját pénzből történő befektetésekkel fokozott figyelmet fordítanak az eredményességre, és ennek érdekében minden szükséges segítséget meg is adnak.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?