Az együttműködés a Mastercard és a Binance között négy kriptovaluta kártyaprogramban véget ér szeptember 22-ig bezárólag négy országban. Ez a négy ország Argentína, Brazília, Kolumbia és Bahrein.

Egy évvel ezelőtt, a Mastercard és a Binance bejelentette, hogy megkezdik a tesztelést Argentínában. Az említett kártya lehetőséget adott a Binance felhasználóknak arra, hogy a kriptovalutájukat vásárláskor valós időben fiat valutára váltsák. A Binance Pay pedig csak idén augusztusban debütált Brazíliában.

A Mastercard egyik képviselője a Reutersnek elmondta, hogy a lépés nem hat ki a vállalat további kriptovaluta kártyaprogramjaira. Azonban nem kívánta részletezni, miért fejeződik be a kapcsolat a Binance-szel. 

Idén több kritika is érte a Binance-t. Az USA Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) peres eljárást indított a cég ellen és annak CEO-ja, Changpeng Zhao ellen is, mert állítólag több értékpapírjogi szabályt is megszegtek. A vádak között szerepel az is, hogy a világ legnagyobb kriptotőzsdéje egy átfogó csalárd hálózatot működtetett.

Néhány héttel ezelőtt a brit fizetési szolgáltató, a Checkout.com is bejelentette az együttműködés megszüntetését a vezető kriptotőzsdével. A Checkout.com két levélben közölte a döntését, hivatkozva a szabályozók Binance elleni lépéseire és a partnercégektől érkező megkeresésekre.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?