A Jakku csatája semmi lesz ahhoz képest, amivel a rajongók próbálkoznak meg hétfő reggel.

A Jakku csatája semmi lesz ahhoz képest, amivel a rajongók próbálkoznak meg hétfő reggel.

A jegyekért nagyobb lesz a roham
A jegyekért nagyobb lesz a roham
(fotó: Star Wars.com)

Több szerverrel és megerősített fizetési rendszerrel készül a Zsivány egyesre szóló jegyekért induló rohamra a Cinema City. A mozilánc azt is megírta Facebookján, hogy a PayU fizetési szolgáltató figyelmét is felhívták arra, hogy a november 28-án reggel kilenckor elérhetővé váló jegyekre nagy lesz a kereslet.

Update: A pesszimista hozzáállást igazolta, hogy negyed tíz környékén egy pár percig nem volt elérhető az oldal, majd pedig a jegyvásárlást elindító moziválasztás nem működött. Öt perccel később újrapróbálkozva azonban már foglalhattunk jegyet a legújabb Star Wars filmre.

A sikeres jegyvásárlást csak az jelzi, hogy 5-10 perccel a tranzakció után megérkezik a mozi visszaigazoló emailje. Önmagában a tény, hogy a kártyát sikeresen megterhelte a fizetési szolgáltató, még kevés. A Cinema City arra figyelmeztette a vásárlókat, hogy ha a fizetés sikerült, de nem kaptak levelet, akkor az ügyfélszolgálaton jelezzék a problémát.

Az Ébredő erőt átaludta a jegyvásárlós honlap

A mozilánc már vasárnap délután közzétette, hogy megerősített online és fizetési részleggel várja a jegyárusítást. A közleménynek azért érezhették szükségét, mert 2015. októberében a Star Wars VII: Az ébredő Erő című filmre szóló jegyértékesítés kezdetekor az érdeklődőknek sikerült túlterhelni a mozi rendszerét. Az online próbálkozók lemaradtak a filmről, azok jártak jól – két nap alatt negyvenezren -, akik személyesen próbáltak jegyet venni egy pénztárban. Végül a Cinema City egy plakáttal engesztelte ki mindazokat, akik a rendszer hibája miatt csak később tudták megnézni a filmet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?