Nagy hírek a kriptopénzek világában: a Binance, a kriptopiac egyik kulcsszereplője most ment át egy jelentős biztonsági teszten, új biztonsági mércét állítva fel az iparágban.

A Binance, amely a bitcoinhoz hasonló digitális valutákkal való kereskedésről ismert, sikeresen teljesítette a SOC 2 Type II nevű speciális biztonsági auditot. Az auditot az A-LIGN nevű független csoport végezte el. Teljesítése nagy lépés, mert azt mutatja, hogy a Binance valóban komolyan gondolja, hogy platformja biztonságos és megbízható legyen.

Maga az audit nem akármilyen biztonsági ellenőrzés. A SOC 2 Type II közismerten nehéz, és azt vizsgálja, hogy egy vállalat mennyire tartja biztonságban a rendszereit hosszú távon, nem csak egy adott pillanatban. Ez olyan, mint egy alapos egészségügyi vizsgálat a vállalat biztonsági gyakorlataira vonatkozóan.

De ez még nem minden. A Binance más fontos biztonsági tanusítványokat is kiérdemelt, pontosabban az ISO 27001 és az ISO 27701 tanusítványokat, amelyek a platformon lévő információk és a magánélethez való jog védelmére való praktikákra reflektálnak. Ezek a Binance több országban, köztük Franciaországban és az Egyesült Arab Emírségekben végzett munkájára is kiterjednek.

Jimmy Su, a Binance biztonsági igazgatója azt nyilatkozta, hogy ez a teljesítmény igazán fontos az egész kriptovilág számára. Rámutatott, hogy a kriptopiac növekedésével létfontosságú, hogy az olyan vállalatok, mint a Binance, élen járjanak abban, hogy megmutassák, hogy ugyanolyan biztonságosak és megbízhatóak tudnak lenni, mint a hagyományos bankok és pénzintézetek. A Binance azonban nem áll meg itt. Rendszeres ellenőrzésekkel továbbra is bizonyítani tervezik a biztonság iránti elkötelezettségüket.

Egyszerűbben fogalmazva, a Binance átment ezen a biztonsági auditon, ami nagy győzelem mindazok számára, akik kriptovalutákat használnak vagy érdeklődnek a kriptovaluták iránt. Ez azt mutatja, hogy az ezen a téren működő vállalatok képesek magas biztonsági normákat elérni, így a digitális valuták világa biztonságosabb hely a felfedezéshez és a befektetéshez.

(Forrás: The Fintech Times)

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?