Szaúd Arábiában teszteli a nemzetköz tranzakciós technológiáját a Ripple. A frissen bejelentett együttműködés az első jegybanki partnersége a blockchaines startupnak.

Szaúd-Arábiában teszteli a nemzetközi tranzakciós technológiáját a Ripple. A frissen bejelentett együttműködés az első jegybanki partnersége a blockchaines startupnak.

Fotó: Sergiu Bacioiu // CC-BY
Fotó: Sergiu Bacioiu // CC-BY

A pilot projektben bármely szaúdi bank felhasználhatja a szaúdi jegybank ( Saudi Arabian Monetary Authority, SAMA) homokozóját, kérhet tanácsot és részt vehet képzési programokon. A homokozó a Ripple xCurent nevű, a hagyományos nemzetközi trazakcióknál olcsóbb és gyorsabb utalásokat lehetővé tévő rendszerére épül.

„A SAMA iparági vezetőként az első központi bank, amely a lakossági pénzintézeteknek lehetőséget akar biztosítani az azonnali utalások bevezetésére a Ripple innovatív blockchain megoldásával” – mondta, egy kicsit sem a saját terméküket dicsérve Dilip Rao, a Ripple nemzetközi infrastrukturális fejlesztésekért felelős igazgatója. A decemberben kinevezett vezető feladata a központi bankok és a pénzügyi infrastruktúrát szolgáltató cégek támogatása az elosztott főkönyvi rendszerek használatában.

Rao valószínűleg megkereste már a negyedéves bónuszát, mert a cég a közelmúltban jelentette be, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban alapított, ám negyven országban jelen lévő UAE Exchange is csatlakozik a RippleNet hálózathoz. Valamivel korábban pedig a hongkongi LianLian Internationalt is meggyőzték a rendszer használatáról.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?