Új nevet kell megtanulnunk: Lunar Way. Európa legfrissebb neobankja, ahol még a festék sem száradt meg rendesen a névjegyeken, Dániából érkezik.

Új nevet kell megtanulnunk: Lunar Way. Európa legfrissebb neobankja, ahol még a festék sem száradt meg rendesen a névjegyeken, Dániából érkezik.

Egy jó mobilbankkal még mindig labdába lehet rúgni

Az új bank már tavaly létrejött, sőt meglépték a Dániából Svédországba történő terjeszkedés lépését. Aki nézte a Broen (Híd) című krimisorozatot, az tudja, hogy nagyjából egy hídon kell átautózni a kettőhöz, szóval ezért még nem jár a tapsvihar. (Aki kimaradt volna, azonnal zárkózzon fel, tényleg remek skandináv krimi.)

A Lunar Way annyira fintech, amennyire egy cég az lehet. A céljuk, hogy az y-generációs ügyfeleket szolgálják ki egy okosan megtervezett, mobilon elérhető digitális bankkal. A szabályozási megfelelést egy az egyben kiszervezték egy ezzel foglalkozó partnerrel. A termékeik között pedig egyelőre a legalapabb folyószámla vezetési, átutalási, számlafizetési, hitel és tartalékképzési megoldások találhatók meg.

A cég rendelkezik PISP és AISP licenccel is. Először az utóbbit, a számlainformációkat összesítő szolgáltatóknak szükséges engedélyeket szerezték meg, de gyorsan folytatták a fizetési szolgáltatással is. A cég most kapott 13 millió eurónyi befektetést, felhasználóinak száma havi 10 ezerrel növekszik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?