Fintech várost épít a Fülöp-szigetek. Lesz bitcoin bánya, tőzsde, startupokat segítő infrastruktúra, csak az országról nem tudni, hogy elég biztonságos-e már.

Fintech várost épít a Fülöp-szigetek. Lesz bitcoin bánya, tőzsde, startupokat segítő infrastruktúra, csak az országról nem tudni, hogy elég biztonságos-e már.

cagayan

Új betűszót tanulhatnak meg azok, akik egyrészt szeretik a betűszavakat – miért?! -, másrészt pedig érdeklődnek az ázsiai fintech történések iránt. A betűszó a következő

CSEZFP

és annyit takar, hogy Cagayan Special Economic Zone and Free Port. Le lehetne fordítani, de azzal gyártanánk még egy betűlevest, ráadásul azt, hogy különleges gazdasági zóna és szabadkikötő úgyis érti mindenki. Ezen a zónán belül indítanak fintech várost a Fülöp-szigeteken.

Az első nyilvánosságra hozott tervek szerint fintech inkubátor, kriptopénzes tőzsde, blockchain központ és bányászfarm is lesz a pénzügyi fejlesztési központ szolgáltatásai között. A fintechváros lakóinak ugyanakkor el kell kötelezniük magukat amellett, hogy legalább egymillió dollárt fektetnek be az ott működő cégbe egy kétéves perióduson belül, valóban ott működtetik a cég számottevő részét, és a kísérleteiket a Fülöp-szigetek nemzeti bankja által üzemeltetett sandbox rendszerben végzik. Emellett a szokásos pénzmosás elleni intézkedéseknek is eleget kell tenniük a fintecheknek.

A Luzontól északra lévő zónát a Lal-lo Nemzetközi Repülőtér szolgálja ki, a szórakozásról pedig a már korábban odacsalogatott kaszinók gondoskodnak. A CSEZFP fényét valamelyest tompítja, hogy a Fülöp-szigeteken momentán Rodrigo Duterte az elnök az úr, aki 2016-ban háborút hirdetett a drogkereskedők ellen, és azóta háborús állapotokat teremtett az ország több pontján.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?