A brit neobankba ömlik a pénz. Most a Y Combinator amerikai kockázati tőkés társaság növekedési alapja dobta meg őket egy szerényebb összeggel.

(Fotó: Monzo)

113 millió fontnyi befektetést zsákolt be a Monzo nevű brit neobank – írja a Techcrunch. Ezzel ugrott egy jelentőset az értékelése is. A májusban még egymilliárd dolláros értékűre becsült startup most már legalább kétmilliárd dollárt ér.

A Techcrunch már áprilisban megszellőztette, hogy a kétmillió ügyféllel rendelkező neoban egy hatodik tőkebevonási kört is lezárhat. Az információ igaznak bizonyult, a kört a patinás Y Combinator vezette.

A neobank a múlt hónapban jelentette be, hogy az amerikai piacra készül. Ugyanekkor azt is tudatosították, hogy ez a lépés nem egyszerűen a regisztráció megnyitását vagy az amerikai szabályozóval való közös munka megkezdését jelenti. Az amerikai ügyfelek szokásaihoz és igényeihez kell szabni az appot és a szolgáltatásokat, szóval olyan, mintha egy teljesen új startupot indítanának egy helyi bankkal partnerségben. Az egyelőre távoli lehetőség, hogy a Monzo amerikai banki licencet kapjon.

A hazai piacán a Monzo rendkívül sikeres. Havi 200 ezerrel nő az ügyfeleinek száma.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?