Ötvenöt millió dolláros tőkeemelési körön van túl a Curve, a londoni, minden bankszámlát egy kártya és egy app alatt egyesítő fintech startup.

A Curve kártya és app azt ígéri, hogy egyszerűbben kezelhetővé teszi a mindennapi költéseket, illetve további kedvezményeket is igénybe vehetővé tesz. A fintech második támogatási körét a Gauss Ventures vezette, az elsőben azonban a Santander befektetési szárnya és a Seedcamp is részt vett. A mostani 55 millió dollárral a Curve értékelése 250 millió dollárra ugrott fel. Ez még messze van az unikornis státusztól, de ígéretes kezdetnek számít.

A befektetésből európai terjeszkedést és új funkciók kifejlesztését fogja finanszírozni a Curve. A cég 2020-ben szeretne megjelenni az amerikai piacon is, de ahhoz valószínűleg egy nagyobb tőkebefektetési körre lesz szüksége.

A cég szolgáltatása 31 európai országban érhető el. Jelenleg 500 ezer ügyféllel rendelkeznek, de úgy becsülik, hogy év végére ez a szám megduplázódik. A Curve trükkje, hogy az appban válthatunk, hogy a Curve kártya melyik betéti- vagy hitelkártyát személyesítse meg. Így egy kártyával indulhatunk el otthonról, és az appot használva válthatunk a digitális fizetőeszközök között. Emelett a fintech alacsony valutaárfolyamokat, P2P pénzküldést, egyszerűen elérhető hitelt és a prémium kártyával egy százalékos visszatérítést is kínál.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?