Adattudósokat, mérnököket és orvosokat venne fel a Google millióival kitömött insurtech cég.

Adattudósokat, mérnököket és orvosokat venne fel a Google millióival kitömött insurtech cég.


Az Alphabet is letette a maga tétjét az insurtech játékban. A Google anyavállalata 375 millió dollárt fektetett az Oscar Health nevű következő generációs életbiztosítási cégbe – írja a Techcrunch.

Az Oscar Health-et hat éve alapították New Yorkban. Több befektetési körön is van túl, ügyfelekkel rendelkezik, bevételt azonban még nem termel. Többek között a Google is fektetett már a Capital G nevű befektetési szárnyán keresztül tőkét az insurtech cégbe.

Az Alphabet szóvivője arról beszélt az üzlet kapcsán, hogy végignézték, ahogy a cég megnő, és a folytatásnál is jelen szeretnének lenni. Még egy igazgatót is delegálnak a mostani befektetés után az Oscar igazgatótanácsába.

A cég, amelyet az előző 165 millió dolláros befektetési köre után 3 milliárd dollárra értékeltek, technológiába tervez fektetni. Mario Schlosser, az Oscar vezérigazgatója a Wirednek nyilatkozta, hogy mérnököket, adattudósokat, terméktervezőket, orvosokat tervez felvenni, hogy az életbiztosításuk még okosabbá váljon.

A cég és a Google ezzel arra is fogad, hogy az amerikai egészségbiztosítási rendszer problémáit képtelen lesz megoldani Trump elnök. Az Oscar nagyot nőtt az Obama elnökhöz köthető Affordable Care Act bevezetése után, amely kevésbé drákóivá tette a horrorfilmekbe illő amerikai biztosítási piacot. A mostani fejlesztéssel a hagyományos Medicare megoldások közé fog beépülni az Oscar. A cég vezetője úgy nyilatkozott, hogy a küldetésük nem változik, az ügyfelek érdekeit szem előtt tartó megoldást akarnak fejleszteni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?