A brit neobank nyereséget még nem termel, de szinte sorban állnak előtte a leendő ügyfelek. Vagy hitelterméket fejleszt vagy meghódítja Amerikát.

A brit neobank nyereséget még nem termel, de szinte sorban állnak előtte a leendő ügyfelek. Vagy hitelterméket fejleszt vagy meghódítja Amerikát.

(Fotó: Monzo)

Lassan új varázslatos állat után kell nézniük a startupokról író újságoknak, mert unikornisból annyi szaladgál a világban, mintha a Harry Potterben lennénk. A legújabb egyszarvú aspiráns a brit Monzo neobank, amely egy 150 millió dolláros befektetési kört próbál épp összehozni. Ha sikerrel jár, azzal a startup értékelése 1,5 milliárd dollárra emelkedik, ezzel pedig az előző körhöz képest megnégyszereződik a cég értéke – írja a Finextra. A befektetési körben a Financial Times értesülése szerint az amerikai Accel Partners kockázati tőkebefektető is részt vesz.

A Monzo 2015-ben indította el az első folyószámla szolgáltatását, azóta pedig 800 ezer ügyfelet gyűjtött össze. Az ügyfélkör heti 18 ezer új regisztrálóval bővül, és egyelőre nem mutatnak jelek arra, hogy a Monzo növekedése lassulna.

Attól viszont, hogy a bank növekedési pályán van, még nem nyereséges. Tavaly a Monzo 1,8 millió fontos árbevételt tudott felmutatni, amivel az éves mérleg mínusz 33 millió fontos adózás előtti eredményt mutatott. A befektetők tehát arra tesznek, hogy a jövőben bemutatandó új Monzo funkciók profitábilissá teszik az ügyfelek szerzésében már nagyon profi neobankot. A FT értesülései szerint a következő termék a fedezet nélküli gyorskölcsön lehet, de a Monzo arról is nyilatkozott már, hogy fontolgatják az amerikai piacra lépést.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?