Mindenki fém bankkártyát kap, aki a neobankhoz megy ügyfélnek. A Vivid Money alig pár hónapja indult, de érdekes kísérletnek számít.

15 millió eurós első körös befektetéssel indulhat el a német Vivid Money neobank. A cég értékelése a Ribbit Capital által vezetett befektetési kört lezárva 100 millió euróra rúg – írja a Techcrunch.

A Vivid Money alig pár hónapja létezik. Akkor tűnt fel a színen, amikor a legtöbb neobank újra kezdte gondolni a jövőjét a koronavírus miatt. A Vividet a Solarisbank platformjára építették fel, és érdekes szolgáltatásokat kínál.

Számlanyitáskor az új ügyfelek folyószámlát és egy fém betéti kártyát kapnak. A kártya viselkedése a banki appból szabályozható: például letiltható és engedélyezhető. Ez olyan szolgáltatás, amit a legtöbb jó appal rendelkező neobank számára megléphető.

A banki alkalmazásban könnyen létre lehet hozni alszámlákat – ezt próbálja meg bárki egy hazai netbankban. Ezek a zsebnek nevezett alszámlák saját IBAN számmal rendelkeznek, mások is utalhatnak rájuk. A számla tulajdonosa pedig beállíthatja, hogy melyik zseb tartozzon a bankkártyához. Egy euróért pedig új virtuális kártyákat is létrehozhat, amelyeket eltérő zsebekhez rendel hozzá.

A Vivid kártyája természetesen működik a Google és az Apple Pay szolgáltatásokkal is. A hasonló kötelező szolgáltatások közül pénzvisszatértítés is várható. Valamint érkeznek a befektetési funkciók, amelyekkel részvényeket és ETF-eket lehet vásárolni.

A Vivid egyelőre csak Németországban érhető el, de tervezi a terjeszkedést a többi európai országban is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?