Mediterrán hangulat, tengerpart, spanyol bor és halételek. Ja, és van egy ötletekre éhes nagybank is a sztoriban.

Tél van, itt az idő elkezdeni a nyaralást tervezgetni. Akinek van épp kéznél egy fintech startupja, annak van egy visszautasíthatatlan ajánlatunk.

SPAIN-BANKING-BANKIA-STOCKS
Foto: DOMINIQUE FAGET / AFP
(fotó: DOMINIQUE FAGET / AFP)

Fintech akcelerátorprogramot indított a spanyol Innsomnia, aminek a nevéről inkább egy alvási rendellenességektől szenvedőknek nyitott szórakozóhely jut eszünkbe, nem egy inkubátorház. A Bankia Fintech nevű programban a hét nagy takarékpénztár egyesüléséből 2010-ben létrejövő Bankia a startupperek partnere.

Az inkubátorba Latin-Amerikából, Európából és – fura, hogy már külön említik – Angliából keresnek startupokat. A program fókusza őrületesen tág: a kütyük internetétől (IoT) a mesterséges intelligencián keresztül egészen az alternatív hitelminősítési, kockázatbecslési vagy értékpapír-kereskedelmi ötletekig bármit várnak. Visszatérő eleme az Innsomnia által kiadott listának az okos adatelemzés, így az a terület biztos befutónak tűnik.

Akárhonnan nézzük, ez tengerpart

Még vonzóbbá teszi az inkubátort, hogy a 16 hetes startupprogram Valenciában, a Földközi-tenger partján van. Persze a nyaralás mellett az is érdekessé teszi, hogy a program legjobb startupjai a Bankiával együttműködve folytathatják a fejlesztést.

A Bankia az ország negyedik legnagyobb pénzintézete, 12 millió ügyfele van. Igaz, még így is csak a részleges államosítás mentette meg a csődtől 2012-ben. A bankot 2015-re sikerült talpra állítani, idén februárban már ismét befektetésre ajánlott kategóriába jutottak a Bankia részvényei a Fitch hitelminősítőnél.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?