Az NFT-k? Dehogy! A kínai fintechek visszaszorítása? Még csak az sem. De gondolta volna bárki januárban, hogy az egyik legismertebb fintech guru az év végére gyerekkönyv szerzővé válik?

Itt még nem a céklatengerről beszélt Skinner

Chris Skinnerrel többször össze lehetett futni magyarországi rendezvényeken is. A veterán brit banki guru időben vette észre, hogy a digitalizációval nem csak a használt technológiai eszközök változnak meg, de a pénzintézetek is. Későbbi könyveiben a blockchain és a jövőjósolgatás felé fordult, azt viszont még ezek után sem vártuk tőle, hogy gyerekkönyvet is írjon.

Skinner új könyve azonban valóban a Dzsúz bolygón játszódik, ahol a Captain Cake, azaz Süti kapitány és az életre kelt édességekből álló csapata kalandoznak. Van benne űrhajó, romlott hagymák által irányított kalózhajó és még céklatenger is. Ráadásul mivel 3-5 éveseknek íródott – ilyen korúak voltak Skinner gyerekei, amikor felfedezte, hogy egy könyvkategóriát kinőttek, a kisikolás történetekhez viszont még fiatalok – ezért nincs bennük túlzásba vitt tanító szándék. Azaz nem a gyerekek első könyve a blockchainről jellegű könyv (igen, létezik!), hanem olyan mese, amibe becsomagolták, hogy a zöldséget is meg kell enni.

Emellett persze barátságosság, hűség, a tisztelet megadása egymásnak és egyéb oviban elsajátítandó dolgok is előfordulnak a sztoriból. De nem ettől a könyvtől lesz Wall Street-i spekuláns a gyerek. Szóval biztonságos olvasmány.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?