A Revolut, a fintech szektor globális óriása, most ismét piacra dobott valami újat: egy robottanácsadó funkciót, mely forradalmian egyszerűsítheti a befektetési folyamatot.

Az ügyfelek portfóliójának egyszerű és automatizált kezelését ígéri a Revolut, mely már 30 milliót meghaladó ügyfélszámával büszkélkedhet világszerte. Az új funkció, egy robottanácsadó, az Egyesült Államokban debütált, célja, hogy forradalmasítsa és egyszerűsítse a befektetési folyamatot.

A kockázatokhoz való rugalmas alkalmazkodás mellett, a Revolut robottanácsadója öt diverzifikált befektetési portfólióval kedveskedik az ügyfeleknek. Az eszközök befizetése után a robot automatikusan dolgozik, leveszi a folyamatos manuális felügyelet terhét a felhasználó válláról, miközben alacsonyabb díjakkal is csábít, mint sok versenytársa.

Mint minden újítás, ez is megosztja a véleményeket. Az ügyfelek által kezdetben megadott kockázati toleranciához igazodó automatikus kiegyensúlyozási mechanizmus teszi teljessé a szolgáltatást. A brit fintech óriás ezzel a lépéssel erősíti tovább a már így is összetett pénzügyi szolgáltatáscsomagját.

„Ez az innováció segít minket abban, hogy megerősítsük küldetésünket: a befektetéseket egyszerűbbé, demokratikusabbá és automatizáltabbá tenni” – jegyezte meg Jack Callahan, a Revolut amerikai vagyonkezelési és kereskedési vezetője.

A Revolut innovatív lépése a fintech piacon azonban nem csak előrelépést, de kemény konkurenciát is jelent az ilyen pénzügyi óriások számára, mint a Charles Schwab, vagy a feltörekvő fintech platformok, mint a Robinhood, SoFi, Betterment, Acorns és a Wealthfront. Érdemes figyelemmel követni, hogy a Revolutnak sikerül-e megvetnie a lábát az amerikai piactérben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?