Az Apple Tap to Pay technológiájának brit hódítása megkezdődött, a Revolut és a NatWest bank pedig az elsők között értek oda.

Az Apple Tap to Pay technológia megérkezett a brit szigetekre. A Revolut és a NatWest bank robbanásszerűen hasznosítja a szolgáltatást az üzleti és szabadúszó ügyfeleik számára. Az érintés nélküli fizetések korában ez az új technológia egyszerűen azt jelenti, hogy a felhasználók kézbe veszik az irányítást, és közvetlenül fogadhatnak fizetéseket a kártyájukkal vagy mobiltárcájukkal – nincs szükség többé a további fizetési eszközökre.

A Revolut Business vezérigazgatója, James Gibson ujjongva üdvözölte, hogy a brit neobankot a technológia úttörőinek sorába emelhetik. Gibson az új fizetési megoldás biztonságát és egyszerűségét emelte ki, hozzátéve, hogy ez nagyobb rugalmasságot ad a kereskedőknek.

A Revolut Pro és Business ügyfelei számára ez az új funkció könnyedén elérhető iPhone-on, közvetlenül a Revolut vagy a Revolut Business alkalmazáson keresztül. Alex Codina, a cég kereskedőkért felelős igazgatója arról beszélt, hogy az új szolgáltatás több választási lehetőséget biztosít mind a fogyasztóknak, mind a kereskedőknek. Szerinte a különböző vállalkozások – kiskereskedelmi üzletek, fodrászatok, ételstandok – gyorsan fogják alkalmazni ezt az érintés nélküli fizetési módot. Ehhez mindössze egy iPhone-ra van szükség.

A NatWest bank is beugrott a Tap to Pay technológia alkalmazásába, beépítve azt a Tyal nevű kereskedői elfogadó platformjába. A bank büszke arra, hogy először vezették be az Apple Pay-t az Egyesült Királyságban. A Tap to Pay korai bevezetésével további hozzáférést biztosítanak a legújabb fizetési technológiákhoz.

Persze a Revolut és a NatWest nem egyedül akarja kihasználni a Tap to Pay technológia nyújtotta lehetőségeket. Más fizetési iparági szereplők is hamarosan piacra dobják hasonló ajánlataikat. Az Adyen, a Dojo, a Stripe, a SumUp, a Worldline és a Zettle a startvonalnál állnak, és várhatóan hamarosan bejelentik hasonló újításaikat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?