A fintech óriás, a Revolut továbbra is a brit banki engedélyért küzd. A neobank két kulcsembere a brit parlament egyik tagjával találkozott, hogy megvitassák az ügyet.

A Revolut, a fintech óriás már régóta hajszolja a brit banki engedélyt, a történet most újabb fordulatot vett. A neobank két kulcsembere, Nik Storonsky vezérigazgató és Martin Gilbert elnök, a brit parlament egyik tagjával, Andrew Griffith-tel ült le egy csésze teára, hogy megvitassák a helyzetet.

A találkozó a Revolut folyamatban lévő erőfeszítései közepette került sor, hiszen a neobank mindent megtesz, hogy megszerezze a Bank of Englandtől a várva várt banki engedélyt. Azonban Griffith gyorsan tisztázta, hogy nincs beleszólása az engedélykérelmi folyamatba, így a Revolut két vezetője, Storonsky és Gilbert, elismerte, hogy a kérelemmel kapcsolatos felelősség őket terheli.

A Revolut az elmúlt hónapokban számos kudarccal szembesült, beleértve a vezetői csapat megfogyakozását és a könyvvizsgálója által felvetett pénzügyi kérdéseket. De a Revolut nem adja fel, a vállalat továbbra is aktívan törekszik arra, hogy megszerezze a brit banki engedélyt. Ez kulcsfontosságú mérföldkő lenne a Revolut növekedése szempontjából.

A cég szóvivője tisztázta, hogy a vállalat nem kérte Griffith beavatkozását az engedélyezési folyamatba. Továbbá minden ezzel ellentétes állítást teljesen hamisnak bélyegzett. Hasonlóképpen, a pénzügyminisztérium szóvivője tisztázta, hogy a minisztereknek nincs hatáskörük a banki engedélykérelmekben.

A neobank tehát továbbra is a brit banki engedélyért küzd. Vajon képes lesz sikeresen navigálni a brit szabályozási környezetben és megkapja a növekedéséhez és működéséhez szükséges banki engedélyt? Csak az idő fogja megmondani.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?