A Wise, a pénzátutalási óriás, robbanásszerűen kezdte az új pénzügyi évet, hiszen az első negyedévben a bevételei 66 százalékkal, 311 millió fontra nőttek.

A pénzátutalási óriás, a Wise bombasztikus kezdést produkált az új pénzügyi évben, hiszen az első negyedévben a bevételei hatalmas, 66 százalékos ugrással 311 millió fontot tettek ki.

Az emelkedést az aktív ügyfelek számának egy év alatt történő 30%-os növekedése, valamint az ügyfélegyenlegeken realizált magasabb kamatbevétel hajtotta.

A vállalat nem csak a nemzetközi pénzváltást kínálja, hanem az elmúlt években kamatot és visszatérítést is nyújt az ügyfelek által nála tartott egyenlegekre, amelyek azóta 11,5 milliárd fontra nőttek.

Az elmúlt negyedévben a Wise kiterjesztette a kamatfizetést új piacokra. Idesorolhatjuk Németországot, Svédországot és Norvégiát, így a teljes szám 11 országra nőtt.

„Ahogy ügyfélajánlatunk folyamatosan javul, egyre több ember és vállalkozás választja a Wise-t. Ez alapozza meg hosszú távú sikerünket” – mondta Kristo Kaarmann, a cég vezérigazgatója és társalapítója.

A külföldre történő pénzküldés továbbra is a Wise üzletének alapja. A cég utolsó negyedévében 28,2 milliárd fontot küldtek. Ez 16 százalékos növekedést jelent éves szinten a küldött pénz mennyiségében.

A pénzügyi év hátralévő részére tekintve a Wise változatlanul hagyta kilátásait, a bevétel növekedését 28-33 százalékra várja. A vállalat részvényárfolyama az elmúlt hónapban 17 százalékkal ugrott meg. A cég a múlt pénzügyi évében a nettó nyereségét megháromszorozta, 43,9 millió fontról 2022-ben 146,5 millió fontra az 2023. márciusában záródó évben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?