A Revolut kriptodivíziója viharos időket él meg, nemrég még a neobank sikerének zászlóshajójaként szolgált.

A Revolut kriptovaluta részlege, ami korábban a neobank motorja volt, most viharos időket él meg. Bár a bank saját kriptotechnológiájával Európában az éllovasok közé tartozik, az utóbbi időben a kriptopénzek vissazeső árfolyama lehúzta a bevételeiket. Emellett pedig a csapatukban is nagy a fluktuáció.

Az elmúlt években rendkívül gyakran váltották a vezetőket a kriptodivíziónál. Öt ember is megfordult a pozícióban 2019 októbere óta, hárman közülük pedig szemrebbenés nélkül hagyták ott a neobankot, hogy saját kriptocéget alapítsanak. A legfrissebb pletykák szerint a legutóbbi, Ruslan Fakhrutdinov is bedobta a törülközőt és saját vállalkozásba kezdett. De a nagy kérdés az, hogy vajon veszélyeztetik-e ezek a kis startupok a Revolut pozícióját? Az első értesülések szerint egyáltalán nem.

2022 elején egy igazi kriptó-földrengés rázta meg a piacot, a kriptopénzek értéke meredeken esett, ami nyilvánvalóan visszavetette a Revolut kriptós bevételeit is. De a cég nem tétlenkedett. Csökkentették a kriptokereskedési díjaikat, talán ezzel is próbálva növelni a tranzakciós volumenet.

A neobankhoz közel álló források szerint viszont nincs ok az aggodalomra. A Revolut makacsul ragaszkodik kriptostratégiájához és arra törekszik, hogy minden ügyfél pénzügyi igényét kielégítse, legyen az akármilyen modern vagy trendi, mint a kriptovaluta. A bank pedig minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy teljes erőből kihasználja a következő kriptofellendülést.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?