A fintech világának brit szenzációja, a Revolut, úgy döntött, hogy meglepő fordulattal Amerikában felfüggeszti kriptopénz-szolgáltatásait.

A fintech szcéna brit csillaga, a Revolut hatalmas bombahírt robbantott. Amerikában szünetelteti kriptopénz-szolgáltatásait. De mi áll a hirtelen döntés hátterében?

A Revolut, a világ egyik legnépszerűbb neobankja sokkolta az amerikai piacot, amikor úgy döntött, ideiglenesen kivonul a kriptopénzek kereskedésének piacáról. Az ok? Az USA-ban tomboló kriptokáosz és a rendkívül változékony szabályozási körülmények.

2023. szeptember 2-án lesz a nap, amikor az amerikai Revolutosoknak búcsút kell mondaniuk a kriptomegbízásoknak. De a Revolut nem örökre búcsúzik ettől az üzleti szegmenstől. A vállalat forrásai szerint gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél előbb új kapukat nyissanak a kriptorajongók előtt.

A vállalat azt állítja, hogy az amerikai kriptovilágban dúló kiszámíthatatlanság és a zűrzavaros szabályozási helyzet vezetett a döntéshez. Nem meglepő tehát, hogy az amerikai banki partnerükkel egyeztetve úgy döntöttek, biztonságosabb, ha egy időre kihúzzák magukat a kriptó frontvonalából. És hogy senki ne érezze magát sötétben hagyva, minden amerikai ügyfelüket e-mailben értesítettek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?