Újabb fintech óriás kapott brit banki engedélyt a Revolut előtt.

A holland Adyen fontos lépést tett a brit piacon, mivel megkapta a banki engedélyt. A lépés jelentős mérföldkő a cég számára, amely a gyorsan növekvő fintech szektorban próbál új lehetőségeket megragadni és szolgáltatásait bővíteni.

A banki engedély nem csak egy újabb jogosultság a cég számára. Ez új lehetőségeket is jelent az Adyen számára, különösen az Egyesült Királyság kis- és középvállalkozásai számára. Ezzel lehetővé válik számukra, hogy készpénz-előlegeket vegyenek igénybe, ami létfontosságú lehet a növekedés és stabilitás szempontjából.

Míg az Adyen már rendelkezik banki licensszel Hollandiában, ahol elfogadó bankként működik, az Egyesült Királyságban való licensz megszerzése egyértelmű üzenet: a vállalat terjeszkedni akar. A licensz lehetővé teszi, hogy a cég bankszámlákat, virtuális és fizikai kártyákat, valamint pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtson a brit ügyfelek számára.

Az Adyen nem az egyetlen játékos ezen a területen. Az LHV Bank, egy észt neobank, szintén nemrégiben szerzett brit banki licenszt. A Revolut, pedig, a fintech szektor egyik vezetője, még mindig a jóváhagyásra vár.

Az Adyen, amely a Stripe egyik legnagyobb versenytársa, már most is meghatározó szerepet tölt be a fintech piacon, több mint 23 milliárd eurós piaci kapitalizációval. Bár a vállalat részvényértéke az utóbbi időben esett, a brit banki engedély új lehetőségeket hozhat el számára.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?