Az HSBC értesülések szerint egy brit konkurenst, a Tesco Bankot tervezi megvásárolni.

A Sky News információi alapján a globális pénzintézet részt vesz a több millió ügyféllel büszkélkedő Tesco Bankért folytatott versenyben.

A Tesco Bank a Tesco PLC leányvállalata, jelenleg 5 millió ügyfelet szolgál ki, és 3500 embert foglalkoztat. Ezt a banki szektort a brit szupermarket lánc 1997-ben alapította, de a múlt évben állítólag eladásra került.

Habár a banki egység nyereségesen működik, jelentések szerint jelenleg nem része a cégcsoport átfogó stratégiájának. A kiskereskedelmi cég az elmúlt években bekövetkezett hanyatlás megállítására koncentrál, aminek része a stratégiai egyszerűsítésre.

A Tesco Bank iránt nagy az érdeklődés, mivel az HSBC-n kívül más bankok, mint például a Lloyds és a Barclays is ajánlatot tettek már. A Sky News forrása szerint az HSBC-nek jó esélyei vannak a szabályozó hatóságok jóváhagyására, akik valószínűleg nem elleneznének egy ilyen üzletnek.

Az HSBC 2023-ban több fontos lépést is tett a piaci helyzetének megerősítésére. Az év elején felvásárolták a Silicon Valley Bank európai részlegét, és beléptek a beágyazott finanszírozások piacára. Nemrég pedig a Wise versenytársaként a Zing nevű fintech vállalat létrehozását jelentették be.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?