A Stripe és a bunq, két jelentős fintech vállalat emelkedik ki a hét finanszírozási események közül. Eközben egy új ausztrál csillag, a Honey Insurance is bemutatkozik.

A Stripe az előző héten több mint 694 millió dollárt vont be, azonban nem hagyományos tőkebevonásról van szó. Már februárban megállapodtak munkavállalóikkal és potenciális befektetőikkel arról, hogy részvényeiket értékesíthetik. A megállapodás keretében 1 milliárd dollár értékű részvény cserélt gazdát 65 milliárd dolláros cégérték mellett, részben saját, részben befektetői pénzből. A Stripe, amely tavaly több mint 1 ezer milliárd dollár értékű fizetést kezelt, most lehetőséget biztosít dolgozóinak részvényeik beváltására.

Egy másik kiemelkedő esemény az ausztrál Honey Insurance 108 millió dolláros Series A tőkebevonása, ami ritka az ilyen korai szakaszban. Az insurtech startup lakásbiztosításokat kínál és okos szenzorokat biztosít ügyfeleinek, hogy előre figyelmeztessék őket potenciális veszélyekre. Az okos szenzorok árát a Honey Insurance vállalja, ami hozzájárul az ausztrál ingatlanok biztonságának javításához.

A bunq, Hollandia neobankja, szintén említést érdemel, amely 2021-ben Európa legnagyobb fintech Series A fordulóját tudhatja maga mögött. A múlt héten 29 millió euró tőkét szerzett, hogy fenntartsa növekedési lendületét és megfeleljen a tőkekövetelményeknek, miután az első Európai Uniós neobankként nyereséget termelt.

(Forrás: Fintech.hu)

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?