Az Apple olyan új iPhone funkción dolgozik, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy részvényeket vegyenek és adjanak el.

A projektben az Apple a Goldman Sachs-szal működik együtt. Még nem ismert azonban, hogy a már hosszú ideje készülő fejlesztés mikor és egyáltalán piacra lép-e.

A tech óriás és a Goldman Sachs kapcsolata 2019-ben indult egy hitelkártya ajánlattal. Azóta a partnerséget kibővítették BNPL hitelekkel és egy megtakarítási számla indításával. Nemrégiben az Apple bejelentette, hogy a megtakarítási számlákon lévő betétek összege meghaladta a 10 milliárd dollárt.

A pandémia idején sokan döntöttek úgy, hogy megtakarításaikat részvénybe fektetik. Az új részvénykereskedési funkciót eredetileg 2022-re tervezték bevezetni. Azonban a magas kamatok és a növekvő infláció miatt az Apple attól tartott, hogy negatívan érintheti őket, ha a felhasználók veszteségeket szenvednek az Apple platformján. A két vállalat inkább a megtakarítási számlákra koncentrált, és az új részvénykereskedési projektet egy időre félretették.

Jelenleg nem ismert, hogy mi lesz a részvénykereskedési funkció sorsa, különösen miután a Goldman Sachs vezetője, David Solomon bejelentette, hogy a bank kiszáll a lakossági pénzügyi szegmensből. Egy informátor azonban elmondta, hogy a rendszer nagyrészt már működőképes, és az Apple számára készen áll, ha úgy döntenek, hogy piacra dobják.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?