Mostantól az amerikai felhasználók is megtekinthetik tranzakciós előzményeiket és folyószámla egyenlegüket az Apple Wallet alkalmazáson keresztül.

Az Egyesült Királyságban a tech óriás már korábban lehetővé tette a felhasználók számára, hogy ööszekapcsolják bankkártyájukat az Apple Wallet alkalmazással. Ezt a „Connected Cards” funkciót számos bank támogatja, így a Barclays, HSBC, Lloyds, RBS, Monzo és Starling Bank is. A hozzáférés egy szabványosított Open Banking API-n keresztül történik, mely lehetővé teszi a banki adatok elérését anélkül, hogy a felhasználóknak bejelentkezési adataikat kéne megosztaniuk.

Az open banking, vagyis nyílt bankolás, egy új rendszer, melyben bankok és egyéb pénzintézetek harmadik felek számára is lehetővé teszik a hozzáférést ügyfeleik pénzügyi adataihoz az ügyfelek kifejezett hozzájárulásával. Az integráció API-kon keresztül valósul meg, a cél pedig a verseny élénkítése és új, személyre szabott pénzügyi termékek és szolgáltatások kínálata.

Mivel az USA-ban nincs hasonló API, az Apple a Discoverrel lépett partnerségre, hogy megvalósítsa ezt a funkciót az amerikai fogyasztók számára. Egyelőre nincsenek információk arra vonatkozóan, hogy az Apple további amerikai bankokkal is tervez-e hasonló együttműködést.

Az új funkció az iOS 17.1 béta verziójával érkezik. Azoknak, akik ezt a verziót használják és rendelkeznek Discover kártyával az Apple Walletben, csak rá kell koppintaniuk a bejelentkezéshez, ami után a Discover hitelesíti a felhasználót. A sikeres beállítást követően a felhasználók azonnal látni fogják kártyaegyenlegüket az alkalmazásban. Az adatok kizárólag a felhasználó eszközén érhetők el, az Apple nem tárolja azokat saját szerverein.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?