A Deloitte a „Technology Fast 50” díjat a technológiai szektorban kiemelkedő teljesítményt nyújtó cégeknek ítéli oda. Idén ezt az Allica Bank, egy innovatív fintech vállalat kapta meg.

A Deloitte 1998 óta méri a technológiai vállalatok növekedését különböző régiókban. A győztest a négyéves bevételnövekedés alapján választják ki. Az Egyesült Királyságban a fintech cégek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak: a Revolut, a DivideBuy és a ClearBank korábban már első helyen végeztek. A tavalyi győztes Tripledot Studios, egy mobil- és videojáték gyártó cég lett, így egy év után ismét fintech cég végzett az élen. Az Allica Bank 2019 és 2023 között 85.438 százalékos növekedést ért el, megelőzve a Yoto audio platformot, amely 66.572 százalékot növekedett. Az Allica Bank ezzel az eredménnyel bármely másik évben is elvihette volna a díjat, hiszen a győzelemhez általában 20.000 százalék körüli növekedés szükséges.

 

A siker titka: a digitalizáció és a humán erőforrás ötvözése

Az Allica Bank, egy online banki platform, a 10 főnél nagyobb kis- és középvállalkozásokra specializálódott, személyre szabott digitális banki szolgáltatásokkal. Üzleti modelljük a digitalizáción és a szakértő humán erőforrásokon alapul. A kkv ügyfelekkel a vállalati bankolásra szakosodott szakértők tartják a kapcsolatot, ezáltal a bank digitális, ügyfélközpontú és személyre szabott szolgáltatást nyújt. Teljeskörű banki szolgáltatásokat kínál, beleértve a hiteleket, eszközfinanszírozást, megtakarításokat, bankkártyákat és számlavezetést.

Az Allica Bank 2019-ben szerzett banki licencet, és első betéti termékével lépett a piacra. 2022-re 324 főre növelte alkalmazottainak számát. A hitelezést 2020 márciusában, a koronavírus első hulláma idején kezdte meg. A bankhoz Richard Davies csatlakozott a Revoluttól, ahol operatív igazgatóként dolgozott, korábban pedig az OakNorthBank vezetője volt.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?