A J.P. Morgan tulajdonában lévő Onyx blockchain platform bevezette a programozható fizetéseket. 

Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a J.P. Morgan digitális valutájával, a JPM Coinnal kapcsolatos tranzakciókat tudjanak szabályozni. Az új felület segítségével a számlatulajdonosok feltételekhez kötött tranzakciókat állíthatnak be, ami nagyobb kontrollt és flexibilitást kínál nekik.

A bankóriás célja a digitális tranzakciók átalakítása. Az Onyx platformon az ügyfelek testreszabott szabályokat hozhatnak létre a JPM Coin tranzakciókhoz. Ez lehetővé teszi, hogy dinamikusan finanszírozzanak bankszámlákat vagy értékpapírszámlákat, valamint konkrét eseményekhez kössenek tranzakciókat. Naveen Mallela, a J.P. Morgan Onyx Coin System részlegének vezetője szerint ez az innováció jelentős előrelépés a valós idejű, automatizált és programozható kincstári műveletek terén.

A Siemens AG már használta ezt a funkciót, és sikeresen végre is hajtott programozott tranzakciókat. Dr. Peter Rathgeb, a Siemens kincstári műveletekért felelős vezetője szerint a blockchain-alapú bankszámlák programozhatósága növeli az automatizáltságot, optimalizálja a forgótőke-felhasználást, és támogatja az adatvezérelt digitális üzleti modelleket. A Siemens után hamarosan a FedEx és a Cargill is használni fogja ezt a megoldást.

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)



Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?