A német digitális bank, az N26 bejelentette, hogy kivonul a brazil piacról. Teszi mindezt úgy, hogy korábban már az amerikai és brit piacokról is kivonta szolgáltatásait.

Az N26 ambíciói 2019-ben kezdődtek, amikor a vállalat célul tűzte ki, hogy a brazil piac meghódításával nemzetközi bankká nője ki magát. Bár a tesztüzemét 2021 végén elkezdte a várólistán szereplő ügyfelek egy csoportjával, a szélesebb közönség számára a szolgáltatás nem vált elérhetővé.

A bank tervei szerint a következő két hónap során végleg megszünteti tevékenységét Brazíliában és a fókuszt az európai piacokra helyezi. A bank brazil munkatársai – akiknek a száma körülbelül 70 főre tehető – pályázhatnak az európai irodákban nyitott állásokra.

Két évvel ezelőtt az N26 már kivonult az amerikai piacról is, annak ellenére, hogy ott félmillió ügyfelet sikerült megszereznie. Emellett a Brexit miatt jelentkező szabályozási nehézségekre hivatkozva 2019-ben a brit piacról is távozott.

A digitális bank legutóbbi finanszírozási körét 2021-ben zárta le, amikor 9 milliárd dolláros értékelés mellett 900 millió dollár tőkét vont be. Azóta a szigorodó szabályozási környezet miatt emelkedő költségekkel kellett szembenéznie, ami fokozott veszteségekhez vezetett. A bank májusban jelentette be, hogy munkaerő-állományát négy százalékkal csökkenti, hogy alkalmazkodjon a nehezedő gazdasági feltételekhez.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?