Thaiföld második legnagyobb pénzintézménye, a Kasikorn Bank (K-Bank) 102 millió dollárért vett 97 százalékos részesedést a Satang kriptovaluta-tőzsdében.

Az adásvételt követően a tőzsde Orbix néven fog működni. Ezen a néven nemcsak a tőzsde, hanem három új vállalat is indul: az Orbix Custodian, mely digitális eszközök letétkezelésével foglalkozik; az Orbix Invest, ami egy digitális eszközalap-kezelőként működik majd; valamint az Orbix Technology, ami a blockchain technológia fejlesztésére koncentrál.

A K-Bank a digitális eszközök piacán kíván nagyobb szerepet vállalni, és az új akvizíció e stratégia részét képezi. A banknak nagyratörő tervei vannak, melyek között szerepel, hogy 2024 végéig 20 százalékos piaci részesedést érjenek el a thaiföldi kriptopiacon.

A bank nem elégedett meg a Satang megszerzésével. Már rendelkeznek a kriptotőzsde működéséhez szükséges engedélyekkel, és további digitális eszközökkel kapcsolatos engedélyek beszerzésére is törekednek. Továbbá, a K-Bank bejelentette egy 100 millió dolláros alap létrehozását, mely a Web3 befektetésekre fókuszál.

Ez a lépés egyértelműen illusztrálja, hogy a hagyományos bankok komolyan veszik a kriptovalutákat és nagy jövőbeli potenciált látnak ebben a szektorban. Előre láthatólag a következő években több hasonló lépésre számíthatunk az ázsiai régióban.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?