A Greenly új klímaértékelő rendszert vezetett be, amellyel a cégek szén-dioxid csökkentési erőfeszítéseit tudják figyelemmel követni.

A Greenly új rendszere pontozással méri, hogy mennyire sikerült előrehaladniuk a vállalatoknak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése terén, és ezáltal biztosítja az átláthatóságot ezen a területen. Sok vállalat számára jelenleg nehéz pontosan meghatározni, hogy valóban tartják-e magukat a szén-dioxid-csökkentési céljaikhoz.

A Scientific Beta által végzett tanulmányok kimutatták, hogy a magas ESG minősítéssel rendelkező vállalatok nem feltétlenül bocsátanak ki kevesebb szén-dioxidot, mint az alacsonyabb besorolásúak. Ez azt sugallja, hogy az ESG minősítés önmagában nem elég megbízható a vállalatok környezettudatosságának értékelésére.

Ezzel ellentétben a Greenly klímaértékelő rendszere alapos vizsgálatot végez, amely figyelembe veszi az üvegházhatású gázok kibocsátását és a zöld stratégiát és projekteket. A rendszer több kategóriában is pontoz, mint például a Párizsi Egyezménynek megfelelő célok, és a kibocsátás ellensúlyozására tett erőfeszítések. A vállalatokat ez alapján E-től A+-ig értékelik. C fölötti osztályzat esetén a vállalat egy érmet kap, amelyek a bronz éremtől a platináig terjednek.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?