A Mastercard bejelentette, hogy együttműködésre lép a MoonPay-jel, egy neves kriptovaluta-fizetési szolgáltatóval.

A bejelentést a világhírű Money20/20 konferencián tették meg Las Vegasban, ahol a MoonPay vállalati elnöke, Keith Grossman, és a Mastercard marketing- és kommunikációs igazgatója, Raja Rajamannar ismertették az együttműködés részleteit. Céljuk, hogy közös erővel feltárják a Web3-ban rejlő lehetőségeket, mindenekelőtt a fogyasztói élmény javítása érdekében. 

Adam Polansky, a Mastercard Web3 marketing részlegének vezetője elmondta, hogy az együttműködés révén cégük újabb lehetőséget kap arra, hogy szélesítse digitális fizetési portfólióját, és még megbízhatóbb, kontrolláltabb formában nyúljon a kriptovaluták világához.

 

Blockchain és kriptovaluta kezdeményezések a Mastercardtól

A vállalat nem új játékos ezen a területen, az elmúlt évek során több blockchain és kriptovaluta terméket és szolgáltatást vezetett be, igazodva a digitális gazdaság gyors tempójú változásaihoz, és erősítve pozíciójukat a kripto szektorban. Ilyen volt például a Paxos-szal közös projektjük, amely a bankok számára biztosított kriptovalutákkal való kereskedési lehetőségeket.

Az új partnerség nem csak a Mastercard és a MoonPay számára jelent előnyöket, hanem az egész Web3 ökoszisztémának is hasznára válik. A stratégiai lépés globálisan növelheti a fogyasztói bizalmat a kriptovaluták használata iránt, erősítve ezzel a digitális valuták iránti elfogadottságot.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?