Egy jelentős fintech esemény, a Money 20/20 kerül megrendezésre ezen a héten Las Vegasban, ahol a Peak nevében Suppan Márton alapító és Juhász Benedek ügyvezető partner is részt vesz.

A Money 20/20 koferencia hírei, bejelentései és vitái folyamatosan nyomon követhetőek a Fintech.hu-n.

A konferencián Jordan McKee (vezető kutató, 451 Research, S&P), Tom Brown (partner, Nyca Partners) és Katelyn McCarthy (elnökhelyettes, Discover Financial Services) értékelték a fintech szektor jelenlegi állapotát és a jövő kilátásait, különös tekintettel a makrogazdasági kihívásokra és a növekvő versenyre. Kiemelték, hogy a fintech szektor egy kritikus fordulóponthoz érkezett, ahol a hangsúly a hagyományos pénzügyi intézményekkel való együttműködésre és az ügyfélélmény javítására helyeződik át. Megállapították, hogy a szabályozott banki környezet előnyt jelent a bizalom terén a nem banki intézményekkel szemben.

A Money 20/20 keretében bemutatásra került hét ígéretes fintech startup is. A résztvevők megvitatták, hogy ezek a cégek hogyan alakítják át a hagyományos pénzügyi szolgáltatásokat azáltal, hogy a fiatalabb generáció igényeinek megfelelő innovatív megoldásokat kínálnak.

Dan Schulman, a PayPal korábbi vezérigazgatója beszélt a célorientált vezetés fontosságáról és a fintech szektor jelenlegi trendjeiről, hangsúlyozva a technológia pénzügyi szolgáltatásokban betöltött forradalmasító szerepét. Michael J. Hsu, az OCC vezetője, kiemelte a bankok bizalmi előnyét, valamint figyelmeztetett a kriptovaluták területén rejlő kockázatokra.

A fintech és a bankszektor szakértői, többek között David Sabow a HSBC-től, Shelly Kapoor Collins a Sway Ventures-től és Luke Voiles a Pipe-tól, megvitatták tapasztalataikat, valamint az integrált pénzügyi szolgáltatások jövőjét. Hangsúlyozták, hogy a bankoknak előnyük van a bizalom terén, míg a fintech vállalatok agilisabbak és jobban tudnak innoválni.

Végül, Stuart Sopp és Immad Akhund elemezték a fintech iparág jelenlegi helyzetét és a jövő kihívásait, kitérve a COVID-19 világjárvány idején bevezetett nulla kamatláb-politika hatásaira. Akhund kiemelte, hogy a fintech vállalatoknak lehetőségük van jobb és költséghatékonyabb termékeket kínálni, mivel a hagyományos banki termékek nem mindig felelnek meg az ügyfelek igényeinek.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Money 20/20)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?