Az AI-alapú, globális fizetési és vásárlási szolgáltató, a Klarna mostantól Magyarországon is elérhető.

A fintech óriás a szerződött kiskereskedelmi partnereinél lehetővé teszi a “Fizetés 3 részletben” szolgáltatást, így a fogyasztók vásárlásaikat három kamatmentes részletre oszthatják és még azelőtt megkapják a terméket, hogy a teljes összeget kifizetnék. A Klarnával már lehet fizetni többek között az Orsay, a Footshop, a Zoot és a Puma webáruházaiban, és a közeljövőben további márkák követik őket.

A 2005-ben Svédországban alapított Klarna az elmúlt két évben fokozatosan növelte jelenlétét Közép-Kelet-Európában, és most már Magyarországon is elérhetővé vált. Október 17-től a magyar fogyasztók is igénybe vehetik a Klarna “Fizetés 3 részletben” szolgáltatását a cég kiskereskedelmi partnereinél online vagy a Klarna alkalmazáson keresztül. A vásárlók három, kamatmentes részletben fizethetik ki a vételárat, az első részletet közvetlenül a vásárlás után, a továbbiakat 30 napos időközönként, így a vásárlás anyagi terheit is eloszthatják.

A Klarna 2023 nyarán végzett kutatása szerint a magyar fogyasztók számára vonzó lehet ez a fizetési forma. A résztvevők 79%-a nyilatkozta, hogy előnyben részesítenék azokat az online kereskedőket, akik lehetővé teszik számukra, hogy a terméket még a fizetés előtt megtekinthessék, kipróbálhassák. Emellett a válaszadók 59%-a érezte úgy, hogy biztonságosabban vásárol, ha az online áruház lehetőséget biztosít a termék átvételét követő fizetésre. Érdekes, hogy bár a BNPL (Buy Now, Pay Later – azonnali vásárlás, későbbi fizetés) szolgáltatások viszonylag újak Magyarországon, a válaszadók közel fele (48%) azt állította, hogy drágább termékek vásárlásakor előnyben részesítenék a költségek megosztását ezen a módon.

Az Orsay divatáruház az egyik első, amely a Klarna rugalmas fizetési rendszerét kínálja Magyarországon. A fintech cégnek világszerte több mint félmillió kiskereskedelmi partnere van, és a közeljövőben további helyi és nemzetközi márkák csatlakoznak a platformhoz.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?