A Lightyear befektetési platform bejelentette legújabb termékfrissítését: a BlackRock által kezelt pénzpiaci alapok mostantól a magyar lakossági befektetők számára is elérhetők, írta a vállalat.

Az új pénzpiaci alapok bevezetése nagy lépés a platform számára, hiszen nem csak kamatot fizetnek a befektetetlen forint, euró, dollár és font alapú készpénzállományok után, de most egy erőteljes új termékkel is szolgálnak a magyar befektetőknek. A BlackRock pénzpiaci alapjai jelenlegi állás szerint 5,57%-os hozamot biztosítanak dollárban, 5,39%-ot fontban, és 3,99%-ot euróban (ezek bruttó éves hozamok, amelyek ingadozhatnak naponta és díjak terhelik).

A BlackRock pénzpiaci alapjai, amelyek eddig csak a tehetősebb ügyfelek számára voltak elérhetőek Magyarországon, most már minden lakossági befektető számára hozzáférhetőek. A Lightyear és a BlackRock együttműködésében három új pénzpiaci alap indul, amelyek dollárban, fontban és euróban vannak denominálva, díjaik 0,09% és 0,3% között mozognak. Az alapok célja az 1 dollár, 1 euró vagy 1 font nettó eszközérték megőrzése részvényenként, a kamatból származó többletbevételeket pedig osztalék formájában fizetik ki a befektetőknek. Az ügyfelek naponta gyarapodó hozamukat minden hónap elején kapják meg Lightyear számláikra.

A Lightyeart 2020 októberében Martin Sokk és Mihkel Aamer alapította, akik a Wise (korábban TransferWise) korai alkalmazottai voltak. A cégnek az Egyesült Királyságban és Észtországban is van irodjája. A Lightyear Europe AS-t az észt Pénzügyi Felügyeleti Hatóság engedélyezte és szabályozza, mint befektetési vállalkozást, amely az EU és az EGT valamennyi országában jogosult szolgáltatásokat nyújtani.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Lightyear)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?