A brit digitális bank, a Monzo újabb finanszírozási kört indítana, és 300 millió fontnyi tőkét vonna be részvényértékesítéssel, a Sky News értesülései alapján.

A bank jelenleg több potenciális befektetővel is tárgyal. Amennyiben sikerrel zárul az értékesítés, a Monzo értéke meghaladhatja a 3,5 milliárd fontot, ezzel pedig az Egyesült Királyság legértékesebb online bankjává válhat. Szakértők szerint ez a finanszírozási kör lehet a vállalat utolsó lépése a tőzsdére lépés előtt.

Bár korábban felmerült, hogy a Monzo és a Lunar bank összeolvadna az európai terjeszkedés érdekében, ezt a hírt a Lunar vezetője, Ken Villum Klausen cáfolta. A finanszírozással kapcsolatos tárgyalások jelenleg is zajlanak, és az év végéig le kell zárni őket, beleértve a részvényértékesítés minden részletét, valamint a résztvevő befektetők körét is.

A Monzo több mint 8,5 millió ügyféllel büszkélkedhet. A bank az Egyesült Államokban tervez terjeszkedni, és ennek keretében Conor Walsht, a Square mobilfizetési platformjának, a Cash App-nak egykori vezetőjét nevezték ki az USA-i üzletág élére. Ezzel a lépéssel a Monzo tovább erősítheti pozícióját az amerikai piacon.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?