A CNBC információi szerint az Apple javaslatot tett a Goldman Sachs-nak, hogy a következő 12-15 hónap során fejezzék be együttműködésüket.

Amennyiben ez megvalósul, az Apple-nek új partnert kell keresnie az Apple Cardhoz és a megtakarítási számlákhoz. Jelenleg ezeket a termékeket az Apple a saját wallet alkalmazásán keresztül értékesíti, míg a banki háttérmunkát a Goldman Sachs látja el.

Az elmúlt években az Apple és a Goldman Sachs közötti viszony változékony volt. A bank David Solomon vezetésével felhagyott a kereskedelmi banki terveivel a magas költségek és szabályozói vizsgálatok miatt, amelyek a visszatérítések, számlázási hibák és a hitelkeretek megállapításánál tapasztalt állítólagos nemek közötti diszkriminációval voltak kapcsolatosak.

Az Apple számára a hitelkártyák és megtakarítási számlák fontosak, mivel ezek hozzáadott értéket nyújtanak az iPhone-hoz és támogatják a gyorsan növekvő szolgáltatási részleget. Egyelőre nem ismert, hogy az Apple talált-e már új partnert, vagy jelentős változtatásokat tervez-e pénzügyi termékeiben, ha megszakítja a kapcsolatot a Goldman Sachs-szal.

Az Apple képviselője a CNBC-nek elmondta, hogy mind az Apple, mind a Goldman Sachs célja, hogy kiemelkedő élményt nyújtsanak ügyfeleiknek, és segítsék őket pénzügyeik kezelésében. Az Apple Card fogadtatása nagyon pozitív volt, és az Apple továbbra is azon dolgozik, hogy a legjobb eszközöket és szolgáltatásokat biztosítsa.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?