Az Allica, a neobankszektorban dinamikusan növekvő szereplő, a magas kamatlábak és sikeres fintech partnerségek hátán egy év alatt két milliárd fontot halmozott fel megtakarítási betétállományban.

Az Allica Bank, amely a neobankszektorban gyorsan növekvő szereplő, egy év alatt két milliárd fontra növelte megtakarítási betétállományát. A lenyűgöző bővülés hátterében a magasabb kamatlábak és olyan fintech cégekkel való sikeres partnerségek állnak, mint a Revolut és a Chip.

Az Allica Bank 2022-es pénzügyi eredményei csupán egy hónappal ezelőtt kerültek nyilvánosságra, ahol az 1,35 milliárd fontos teljes hitelállományt fedték fel, ráadásul a bank a második félévben folyamatosan nyereséges volt.

A bankot vezető Richard Davies mérföldkőként ünnepelte a megtakarítási betétállomány 2 milliárd fontos értékét, és háláját fejezte ki ügyfeleinek. Kiemelte, hogy a bankot sok brit megtakarító és vállalkozás bízta meg értékes megtakarításaival. Davies továbbá hangsúlyozta, hogy a bank növekedése 2022-ben sem lassul. Hosszú távú célként tűzte ki, hogy a következő három évben a vállalkozói banki piac 10%-át akarja megszerezni.

Az Allica Bank főként saját ügyfelei megtakarításainak gyarapításával növekszik. Az ügyfelek a bank újonnan bevezetett, 5%-os 12 hónapos határozott idejű megtakarítási számláját és a kis- és középvállalkozásoknak szánt, 3%-os azonnali hozzáférésű üzleti jutalomszámláját választják. Mindezek mellett a bank stratégiai partnerei révén is hozzájut betétekhez.

A Flagstone technológiai cég társaságában az Allica Bank a múlt évben új partnereket szerezett a fintech piacon. Ennek eredményeképp a Chip és a Revolut digitális megtakarítási alkalmazások is elérhetővé tették az Allica Bank megtakarítási lehetőségeit.

Nemrégiben a bank a Hargreaves Lansdown befektetési óriással is megnyitotta kapcsolatait, ezáltal tovább bővítve a pénzügyi piacokon belüli jelenlétét. Ilyen stratégiai lépések által az Allica Bank egyre erősebbé válik a neobankszektorban.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?