Feléledt a fintech finanszírozás,a bunq neobank sikeresen szerzett 100 millió eurós tőkét, miközben a MindBridge és az Auxilo Finserve sem maradtak le sokkal.

Pénzügyi villámlás söpört végig a fintech univerzumon néhány csendes hét után. Az Európa-szerte népszerű bunq neobank repült az élre, de a MindBridge és az Auxilo Finserve is lecsapott egy hatalmas szeletre a finanszírozási tortából.

A hollandiai bunq, mint igazi fintech titán, 100 millió eurós befektetési kört hajtott végre. Ez a lépés már jóval előbb kezdetét vette, amikor 55,5 millió eurót biztosítottak a bank számára, majd a múlt héten további 44,5 millió euróval frissítették a bankszámláját. A bunq értékelése a befektetés után sem zuhant, hanem megőrizte az 1,65 milliárd eurós cégértéket.

A holland neobank nemrégiben átlépte a 9 millió felhasználót és az 4,5 milliárd eurós ügyfélbetét határát. Az így bevont tőke a további terjeszkedést fogja olajozni – leginkább az USA felé. Ali Niknam, a bunq alapítója szerint az óceán túlpartján ugyanolyan hatalmas üzleti lehetőség rejlik, mint itt Európában.

A hét második és harmadik legnagyobb tőkebevonási hulláma a kanadai MindBridge-et, és az indiai Auxilo Finserve-öt ért el. Az előbbi 60 millió dollárral lett gazdagabb, míg az utóbbi 57 millió dollár értékű indiai rúpiát zsákolhatott be.

A MindBridge AI segítségével világít rá a könyvelési csalásokra és számviteli anomáliákra. Auditorok, könyvelők és pénzügyi szakemberek veszik igénybe a szolgáltatásait a számviteli, tanácsadói, vállalati, kormányzati és pénzügyi szektorokban. 2023 áprilisában egy nagyszabású nemzetközi megállapodást kötött a KPMG-vel, ami kijelöli az útját a MindBridge szoftver beépítéséhez a könyvvizsgáló óriás saját digitális számviteli platformjába.

Az Auxilo Finserve indiai diákoknak nyújt segítséget hazai vagy külföldi tanulmányaikhoz kapcsolódó kölcsönök formájában, valamint támogatást nyújt oktatási intézmények infrastrukturális és forgótőke-igényeinek fedezésére. A vállalat több mint 7500 diák törekvéseit finanszírozta több mint 25 ország több mint 900 egyetemén. Emellett több mint 150 oktatási intézménynek nyújtottak finanszírozást valamilyen formában.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?