Még nem lehet tudni, hogyan szerezték meg a támadók a forró tárca privát kulcsát.

5,7 millió dollárt lopott el egy ismeretlen hacker a Roll nevű kriptovalutás platform tárcájából – írja a Techcrunch. A Roll vasárnap bejelentette, hogy kifosztották a cég egyik tárcáját, vizsgálják az ügyet, ám azóta hiába telt el egy hét, nem hoztak nyilvánosságra új részleteket.

Azt már a hét elején is elismerte a cég, hogy egy privát kulcsát szerezte meg a támadó. Arra kérték az ügyfeleket, hogy legyenek türelemmel, mert csak akkor lehet a Roll-ról kriptopénzt kivenni, ha újra biztonságba helyezték a többi tárcájukat. A felhasználóknak amúgy sincs tennivalójuk a szolgáltatás biztonságossá tételével.

A Roll Ethereum-alapú kriptovalutákat kínál különböző netes entitásoknak, akik nem rendelkeznek a valuta kibocsátáshoz szükséges technológiával. Ezeknek a közösségi pénzeknek az árfolyama is esett, amikor a törésre sor került.

Nem sok örömünk telik a „ki mit lopott” hírek megírásában, de mélyen hiszünk abban, hogy ha csak egy-egy ember elgondolkodik ezek után arról, hogyan védi az adatait, akkor megérte a munka. A Roll esetében a felhasználók nem tehettek volna semmit, a cég mindennapi tranzakciókra fenntartott tárcája (ez a hot wallet) került a hackerek kezére. Általában véve azonban az erős, máshol nem használt jelszó beállítása, a kétlépcsős azonosítás és kriptók esetében a netre nem csatlakozó hardveres cold wallett használata sokkal biztonságosabbá teszi az életet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?