Az amerikai kriptovaluta-piacot végig söprő szabályozási vihar a Revolutot is elérte. A fintech szuperapp három népszerű kriptovaluta – a Cardano, a Polygon és a Solana – elérhetőségét vonta vissza.

Viharfelhők gyülekeznek az égen az amerikai kriptovaluta-rajongók számára, miután a Revolut is bejelentette, hogy visszavonja a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC) és a Solana (SOL) kriptovalutákat amerikai platformjáról. A döntés hátterében az országban tapasztalható kriptovaluta-szabályozási káosz áll.

Ezek a kriptovaluták, bár az Egyesült Államokon kívül továbbra is a felhasználók rendelkezésére állnak, az amerikaiak számára mostantól elérhetetlenek. A kriptóvalutákat vásárló amerikai ügyfeleknek a durva szabályok miatt szeptember 18-ig kellett eladniuk meglévő tartalékaikat. Ha ezt nem tették, a Revolut automatikusan eladta a pozícióikat ezekben a tokenekben, amint lejárt a határidő.

Mindez azt követően történt, hogy a múlt hónapban az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) bekeményített, és nem regisztrált értékpapírokként kezelte ezeket a kriptovalutákat. Sőt, még eljárást is indított a Binance és a Coinbase kriptotőzsdék ellen. Más vállalatok, mint az eToro és a Robinhood, szintén kivágtak több kriptovalutát platformjaikról, amit szintén nem regisztrált értékpapíroknak tekintenek.

A Revolut, amely 2017. november óta kínálja a kriptovaluta-kereskedést ügyfelei számára, a viharos hírek ellenére nemrég 1,99 százalékról 1,49 százalékra csökkentette a kereskedési díjait. A Premium és Metal csomaggal rendelkező ügyfelek pedig további kedvezményben részesülhetnek, és mindössze 0,99 százalékos díjat fizethetnek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?