Múlt héten a kriptovaluták világában egy új csillag született: az Islamic Coin. Ezzel a hatalmas, 200 millió dolláros befektetéssel beírták magukat a pénzügyi történelemkönyvekbe.

Múlt héten egy igazán érdekes hír látott napvilágot: az Islamic Coin óriási finanszírozást zsebelt be, ezzel új fejezetet nyitva a kriptovaluták és az iszlám vallás kalandos kapcsolatában.

Ki mondta, hogy a kripto nem illik az iszlámhoz?

Az Islamic Coin lenyűgöző, szédületesen magas, 200 millió dolláros befektetést csípett meg az ABO Digitaltól. Ha összeadjuk az eddig befolyt pénzt, már 400 millió dollárnál járnak. Kijelenthető, hogy a kriptotörténelem egyik legnagyobb befektetési fordulójáról van szó. Ezzel maga mögé utasított olyan neves konkurenseket, mint a Circle, a BlockFit és a Solana.

Ez a rendkívüli vállalat nem mást, mint saría törvényekkel kompatibilis kriptovalutát és annak technológiai hálózatát üzemeltet. Nem állnak meg itt. Az ABO Digital segítségével számos új partnerrel kerülnek kapcsolatba, már eddig is 300 iszlám bankkal és pénzügyi szolgáltatóval működtek együtt. A végső cél egy SWIFT-hez hasonló, de saría kompatibilis pénzügyi hálózat kialakítása, ami nem csak fizetési lehetőségeket, hanem digitális eszköz kereskedési platformot és tokenizációs megoldásokat is kínál.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?