Szeptemberben a kriptovalutákkal kapcsolatos csalások és visszaélések következtében kialakult károk meghaladták a 330 millió dollárt.

A hónap egyik jelentős eseménye a szeptember 23-i Mixin Network elleni támadás volt, melynek során a hongkongi decentralizált platformot 200 millió dolláros veszteség érte. Szeptember 12-én a CoinEx kriptotőzsdét 53 millió dollárral rövidítették meg egy támadás során, míg szeptember 4-én a stake.com esetében 41 millió dolláros kár keletkezett.

És ez még mind semmi! Szeptember folyamán egy adathalász akció 24,2 millió dolláros kárt okozott, az HTX Global pedig 7,9 millió dollárt bukott, Mark Cuban pedig 900 ezer dolláros veszteségről jelentett.

Az év eddigi legrosszabb hónapja július volt 285,8 millió dollár veszteséggel. Az év során a hackerek, csalások és egyéb visszaélések által okozott összes kár meghaladja az 1,3 milliárd dollárt.

A BeosinAlert jelentése alapján a Web3 szektort érintő károk az idei harmadik negyedévben 889,26 millió dollárra rúgnak. Ez az összeg túlszárnyalja az első és második negyedév együttes veszteségét, amelyek összesen 663 millió dollárt tettek ki.

Források szerint a Lazarus Group, egy észak-koreai hackercsoport állhat a stake.com és a CoinEx elleni támadások, valamint több más esemény mögött. A csoport nevéhez köthetőek olyan incidensek is, mint a Ronin Bridge, a Horizon Bridge és az Atomic Wallet meghackelése, melyek összességében több százmillió dollár veszteséget okoztak.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?