A két nemzetközileg is elismert pénzügyi platform, a SWIFT és a Wise összefogott, hogy tovább fejlesszék a határokon átívelő fizetések világát.

A partnerség keretein belül a bankok képesek lesznek arra, hogy a SWIFT-en keresztül érkező fizetési megbízásokat egyenesen a Wise Platformra irányítsák. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a banki szektor egyesítve használhatja a fintech cég gyorsaságát és a SWIFT globális hálózatát, mindezt anélkül, hogy alapjaiban kellene megváltoztatniuk saját rendszereiket.

A fejlesztés egyik különlegessége a teljes tranzakciós folyamat teljes átláthatósága. Mind a SWIFT, mind a Wise rendszeresen frissíti a tranzakciók állapotát, így az ügyfelek valós időben követhetik a fizetések állását.

A Wise rendszerében a határokon átívelő fizetések majdnem 60%-a azonnal, míg további 30%-a egy órán belül teljesül. Ezzel szemben a SWIFT egy óriási hálózat, ami több mint 200 országban és területen több mint 11 500 pénzintézetet összeköt.

Ezen együttműködés nem csupán üzleti előnyökkel jár, hanem hozzájárul a globális célkitűzésekhez is, beleértve a G20-as országok és az ENSZ által kijelölt fenntartható fejlődési célokat. Ez a kollaboráció egy olyan időszakban jön létre, amikor a pénzügyi szektor nagy átalakuláson megy keresztül, és az emberek sokrétűbb fizetési opciókra vágyakoznak.

Steve Naudé, a Wise ügyvezető igazgatója az együttműködés kapcsán kiemelte a bankok számára nyújtott innováció fontosságát, míg Thierry Chilosi, a SWIFT stratégiai igazgatója a G20-as célok elérésében betöltött kulcsfontosságú szerepét hangsúlyozta.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?