A Rippling amerikai vállalat, hatalmas összeget, 870 millió dollárt mozgatott meg.

A múlt héten a Rippling amerikai vállalat, hatalmas összeget, 870 millió dollárt mozgatott meg, ami mind a munkavállalók, mind a befektetők számára örömteli hír. Ugyancsak jelentős mérföldkő volt az indiai Northern Arc és a szerb Mobi Banka részéről, bár kisebb összegekről van szó.

Eredetileg csak a Rippling céges részvényeinek eladásában akart segítséget nyújtani munkavállalóinak, hasonlóan a Stripe-hoz. Végül azonban ez az eredeti cél egy hatalmas ügyletbe torkollott. A vállalat 670 millió dollár értékű másodlagos részvénykereskedést bonyolított le munkavállalói és befektetői között. Emellett, miután megváltozott a tulajdonosi szerkezete, további 200 millió dollár friss tőkét vont be 13,4 milliárd dolláros értékeltség mellett.

A Rippling főként humánerőforrás-menedzsment megoldásaival vált ismertté. Átfogó platformjuk számos területen nyújt segítséget a vállalati működésben. Ennek három fő eleme van: humánerőforrás felhő, informatikai felhő és pénzügyi felhő. Kínálatukban számos fejlett megoldás található ezen a három területen, amelyek segítenek például a toborzásban, az erőforrás-tervezésben és -menedzsmentben, a bérszámfejtésben, a teljesítménykövetésben, a készségfejlesztésben, a juttatások kezelésben és a nemzetközi munkavállalók kezelésében. Az informatikai felhő segít a munkahelyi alkalmazások és készülékek menedzselésében, míg a pénzügyi felhő a vállalati költségkezelés terén nyújt támogatást.

A tőzsde felé

A Northern Arc már beadta a szükséges dokumentumokat a tőzsdére való belépéshez. Láthatóan nem kívántak tétlenül várakozni: 40 millió dollárt vontak be és egy további 40 millió dolláros hitelkeretre tettek szert. A tervek szerint további 75 millió dollár forráshoz juthatnak a közeljövőben.

Ez a vállalat főleg olyan ügyfeleknek nyújt hiteleket, akiket a hagyományos bankok nem szolgálnak ki megfelelően. Fő tevékenysége a mikrofinanszírozás és a KKV-k finanszírozása, de jelen vannak más területeken is, mint például a lakáshitelek, gépjármű-finanszírozás, fogyasztói hitelek és mezőgazdasági ellátási láncok finanszírozása.

Itt a Yettel Bank

A Mobi Banka új fejezetet nyit életében, miután nagyszabású brandváltáson megy keresztül, megerősitett digitális képességekkel fog Yettel Bank néven tovább működni. A felkészülés részeként múlt héten 33 millió dollárt vontak be.

A Yettel Bank alkalmazás bevezetése június elején indul és fokozatos lesz. Az elsődleges fejlesztések közé tartozik a biometrikus bejelentkezés, testre szabható felületek és modern termék áttekintő felületek.

(Forrás: Fintech.hu)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?