A specializált piacok iránti érdeklődés növekszik a pénzügyi ágazatban is, ahol bankok és fintech vállalkozások különféle specifikus igényű csoportokra összpontosítanak.

A specializált piacok iránti érdeklődés növekszik a pénzügyi ágazatban is, ahol bankok és fintech vállalkozások különféle specifikus igényű csoportokra, mint például orvosok, sportolók vagy katonák, összpontosítanak. Ebben a cikkben összegyűjtöttük az öt számunkra legérdekesebb niche szolgáltatót.

 

Fea Money, a női ügyfelekért

Az első, Svájcból származó fintech vállalat, a Fea Money, különlegesnek számít gyűjteményünkben, mivel kifejezetten női ügyfelekre koncentrál, ezáltal szélesebb célközönséget szólít meg, mint a többi szereplő. Angelyne Larcher alapította 2021-ben, kiemelve, hogy bár a nők általában többet költenek, de óvatosabbak a pénzügyekben. A vállalat egyedi cashback rendszert vezetett be, amely minden vásárlás után pénzt helyez el megtakarítási számlákon vagy befektetésekben.

Két típusú számlát kínálnak: az Independent számlát minden nő számára, míg a Mothers számlát kismamáknak és dolgozó anyáknak. A Fea további szolgáltatásai közé tartozik a pénzügyi oktatás, élet- és pénzügyi tanácsadás, egyedi megtakarítások, valamint hozzáférés a Fea piacteréhez és közösségéhez.

 

Teachers Mutual Bank, a tanárokért

A Teachers Mutual Bank egy Ausztráliában tanárok által 1966-ban alapított vállalat, amely kezdetben hitelszövetkezetként működött. Ma már 230 ezer taggal és 10 milliárd dollár betétállománnyal rendelkezik, célja pedig az oktatási szektorban dolgozók és családjaik pénzügyi jövőjének biztosítása. Széles termékpalettával rendelkeznek, amely magában foglalja a számlavezetést, lakáshitelt, személyi kölcsönt, biztosítást, hitelkártyát és egyéb banki szolgáltatásokat, tanárok speciális igényeire szabva.

 

Laurel Road, az egészségügyi dolgozóknak

A Laurel Road, amely a KeyBank egészségügyi dolgozóknak szóló platformja, hasonlít a Panacea Financial-hoz, mivel mindkettő kifejezetten egészségügyi dolgozókat céloz meg. A Laurel Road 2013-ban alakult és 2019-ig működött önállóan, mielőtt a KeyBankba olvadt volna. Termékeik az orvosok, nővérek és egyéb egészségügyben dolgozók szükségleteire vannak szabva, beleértve a diákhitel refinanszírozást is, ami különösen fontos a nagy adósságokkal rendelkező orvostanhallgatók számára.

 

Armed Forces Bank, a katonákért

Az Armed Forces Bank, amely 1907-ben alakult, katonáknak, veteránoknak és családtagjaiknak kínál termékeket és szolgáltatásokat. Több amerikai katonai létesítményben is jelen vannak, széles termékskálát kínálva, mint például számlavezetés, hitelkártya, hitelek, online banki szolgáltatások, megtakarítási számlák és kincstári szolgáltatások. Különleges termékeik közé tartozik a „Hero Loan” és a Recruit checking account, amelyek kifejezetten katonák számára készültek.

 

Sure Sport, sportolók finanszírozója

A Sure Sport, amely 2009 óta nyújt pénzügyi termékeket az NFL, NBA, NHL, MLS, WNBA és MLB ligák sportolóinak, különleges igényekkel rendelkező csoportot szolgál ki. Ezek a sportolók rövid karrierrel, de magas bevételekkel rendelkeznek, ezért egyedi pénzügyi termékekben részesülnek, amelyeket hagyományos bankok esetleg nem kínálnának. A Sure Sports biztosítja, hogy ügyfelei hozzáférjenek ezekhez az egyedi termékekhez, vállalva azokat a kockázatokat, amelyeket más bankok nem vállalnának.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depsoitphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?