Az OpenAI új funkciót vezet be a ChatGPT számára, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül integráljanak GPT modelleket a beszélgetéseikbe. 

A fizetős ChatGPT felhasználók most már képesek a chatbot felületén belül, a @ jel segítségével közvetlenül beilleszteni a kívánt GPT modellt a beszélgetésbe. Az így integrált GPT modellek képesek a beszélgetés kontextusának teljeskörű értelmezésére, így a felhasználók számára lehetőség nyílik, hogy a különböző felhasználási esetekhez a legmegfelelőbb modellt válasszák ki. Ez a funkció jelentősen megkönnyíti az AI technológia precízebb és hatékonyabb felhasználását.

Ez a fejlesztés röviddel azt követően került bevezetésre, hogy az OpenAI elindította a GPT Store-t, egy piacteret, ahol a felhasználók által készített GPT modellek találhatók. A GPT Store lehetőséget biztosít a fejlesztők számára saját modellek létrehozására kódolási ismeretek nélkül. Továbbá tervek vannak arra vonatkozóan is, hogy a jövőben lehetőséget biztosítsanak a felhasználóknak a modelljeik értékesítésére. Jelenleg a ChatGPT globális forgalmának körülbelül 2,7 százalékát teszik ki az egyedi GPT-k, bár a Similarweb adatai szerint ez a szám csökkenő tendenciát mutat.

Azonban vannak kihívások is, amelyekkel a ChatGPT-nek szembe kell néznie, különösen a moderálás terén. Politikai kampánybotok is megjelentek a platformon – az egyik például az amerikai elnökjelölt, Dean Phillips-t személyesítette meg. Az OpenAI emberi és automatizált felülvizsgálati folyamatok kombinációját alkalmazza a modellek monitorozására, és már több olyan alkalmazást is eltávolítottak, amelyek nem feleltek meg a szabályoknak. A GPT modellek számának növekedésével azonban a moderációs kihívások egyre nagyobb mértékben jelentkeznek, rávilágítva arra, hogy az AI technológiák elterjedésével egyre fontosabbá válik a hatékony moderációs stratégiák kidolgozása és bevezetése.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?