A PayPal egy újabb figyelemre méltó lépésre szánta el magát, és saját stablecoinját, a PYUSD-t használta fel egy jelentős tőkebefektetéshez a Mesh nevű beágyazott pénzügyi startup cégbe.

Ez az első alkalom, amikor a fintech óriás kockázatitőke-ágazata, a PayPal Ventures, a PYUSD-t választotta befektetési eszköznek. A cég mintegy 5 millió dollár értékben fektetett be a Mesh-be. A befektetési folyamat során a Mesh API-jait használták, kiaknázva a blockchain technológia kínálta lehetőségeket.

A Mesh, mely 2020-ban kezdte meg működését mint egy számlaaggregációs platform, jelenleg több mint 300 különböző tőzsdével, tárcával és brókercéggel áll kapcsolatban. A cég fő missziója, hogy lehetővé tegye a vállalkozások számára, hogy közvetlenül integrálják a kriptotranzakciókat meglévő rendszereikbe, ezzel megkönnyítve a felhasználók számára, hogy ne kelljen különböző platformok között váltogatniuk a kriptovaluta tranzakciók során.

A PayPal a Mesh 22 millió dolláros A sorozatú finanszírozási körét követően hajtotta végre a befektetést, amit olyan befektetők támogattak, mint a Money Forward, a Galaxy és a Samsung Next. A PayPal lépése fontos mérföldkő a stablecoinok és a digitális valuták elfogadottságának növelése felé.

A Mesh vezérigazgatója, Bam Azizi szerint a PayPal Ventures támogatása elengedhetetlen a cég további sikeréhez. Azizi kihangsúlyozta, hogy a vállalat a kriptoplatformok és a pénzügyi szolgáltatók közötti közvetítő szerepét hivatott betölteni, ami a cégnek komoly pozíciót biztosíthat a kriptopiacokon.

A PayPal és a Mesh közötti együttműködés nem csak a két vállalat számára fontos, hanem jelentős hatással bír a pénzügyi és kriptovaluta piacokra is, jelezve, hogy a nagyobb pénzügyi intézmények egyre inkább nyitottak a kriptovaluták felé.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?